Naslov:

Partizanska cesta 15, 9250 Gornja Radgona, Slovenija
e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Imate vprašanje?

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Tel.:

+386 (02) 561 15 20

Logo Vitica

Dobrodošli na spletni strani Zavoda Vitica

24 urno varovanje na daljavo

(0 glasov)

Nekdo vedno skrbi za vas

s prijazno, strokovno, zanesljivo in kakovostno storitvijo v domačem okolju

Telekom Slovenije in “Doktor 24 ur” sta pripravila rešitev za varno bivanje v domačem okolju, ki je vedno pri roki.

En pritisk na gumb omogoča takojšnji stik s posebnim klicnim centrom, zdravnikom ali vašimi bližnjimi vsak dan 24 ur na dan.

 

Storitve:

SOS DOMA - 19,26 EUR mesečno

24 urna povezava s klicnim centrom prek

stacionarnega telefonskega omrežja. Uporabnik dobi in uporablja zapestnico ali verižico. Možen je tudi dokup dodatnih senzorjev.

SOS MOBILNI - 20-30 EUR mesečno

24 urna povezava s klicnim centrom, svojci prek mobilnega telefona, možnost naročila

različnih senzorjev.

SOS ZDRAVIK - 7 EUR mesečno

24 urna povezava z zdravnikom,

tudi če ste v tujini.

 

Kratka predstavitev kako deluje sistem varovanja na daljavo:

Uporabnik s pritiskom na SOS gumb pritrjen na verižici ali zapestnici, ki jo nosi na vratu ali roki, sproži alarm v klicnem centru “Doktor 24 ur” v Ljubljani. S sprožitvijo alarma se uporabnik takoj poveže s svetovalcem v klicnem centru, ki mu nemudoma nudi potrebno pomoč. Uporabniku pomaga s pogovorom in po potrebi mu takoj organizira pomoč preko svojcev ali drugih oseb, ki so za uporabnika ključne kontaktne osebe in razpolagajo z njegovim ključem. V kriznih situacijah pa svetovalec nemudoma organizira reševalno ekipo v okolju bivanja uporabnika (zdravnik, reševalno vozilo, gasilci...). Izvajalec “Doktor 24 ur” s svojimi svetovalci najmanj enkrat mesečno vzpostavi pogovor z uporabnikom in tako preverja delovanje sistema, ter ohranja kontakt in povezanost z uporabniki storitve.

 

Komu so storitve namenjene?

Storitve so namenjene osebam starejšim od 65 let, invalidom, kronično in  akutno bolnim osebam in drugim osebam, ki si želijo organizirane podpore pri zagotavljanju varnega bivanja v svojem domu v primeru poslabšanega zdravstvenega stanja, padca, anksioznosti ali drugih okoliščin.

Vključitev osebe v storitev varovanja na daljavo

Doktor 24 ur izvaja storitev po celotni Sloveniji, za izvajanje strokovnega dela storitve za področje pomurske in štajerske regije pa ima pooblaščenega izvajalca Zavod VITICA Gornja Radgona, so.p.

Strokovni del storitve je podlaga za vključitev osebe v storitev. Odvija se v razgovoru med strokovno delavko in zainteresirano osebo, ter njenimi svojci ali drugimi bližnjimi osebami.

V razgovoru strokovna delavka podrobno predstavi vse storitve, ki jih izvaja Doktor 24, način vključitve v storitev in potek izvajanja posamezne storitve.

 

Skupaj z zainteresirano osebo odkriva, skladno z njenimi potrebami, najbolj optimalen in zanesljiv način vzpostavitve 24 urnega varovanja na daljavo, ki vključuje tudi določitev ključnih oseb, katerim zainteresirana oseba zaupa in živijo v njegovi neposredni bližini ali določitev varnostne službe v okolju. Sklepni del je sklenitev dogovora o vključitvi osebe v izbrano storitev in podrobna seznanitev s tehničnim postopkom priključitve, ter prvimi kontakti s klicnim centrom, ki se izvedejo neposredno po tehnični inštalaciji.

Zavod VITICA je uporabnikom na voljo tudi po vključitvi v storitev za kakršne koli dodatne informacije ali podporo. Ves čas pa je možen kontakt neposredno z izvajalcem Doktor 24 ur na tel. številki:

0820 08240, prek njihove e-pošte in na njihovi spletni strani.

Prebrano 1954 krat Nazadnje urejano na četrtek, 22 december 2016 09:34

Oddajte komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

O Vitici

Smo nevladna organizacija na področju socialnega varstva v mreži pomoči za starejše

Stiki

Naročite se na e-novice

Da boste na tekočem glede dogodkov Zavoda